Graniittiasunnot Oy

Graniittiasunnot Oy

Graniittiasunnot Oy rakennuttaa senioriystävällisen asumisen konseptin mukaisia vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulle ja muihin isoihin kaupunkeihin sekä hallinnoi ja vuokraa niitä. Tällä hetkellä Graniittiasunnoilla on omistuksessa loppuvuonna 2021 valmistunut As Oy Pihlajiston Sointu -niminen senioritalo Helsingin Pihlajistossa. Seuraava senioritalo valmistuu Länsi-Pakilaan arviolta keväällä 2026.

Tapio Klemetti ja Pauli Marin perustivat Graniittiasunnot Oy:n vuonna 2015. Tapio ja Pauli olivat seuranneet asuntomarkkinoiden kehitystä jo vuosia ennen Graniittiasuntojen perustamista. He pitivät tärkeänä, että kiinteistösijoitusyhtiön liikeidean tulisi nojata vallitsevien megatrendien hyödyntämiseen.

Tapio ja Pauli tunnistivat kaksi megatrendiä, ikääntyminen ja kaupungistuminen. Tutustuessaan ikäihmisille tarjolla oleviin palveluihin Tapio ja Pauli huomasivat, että kotona asumisen ja laitoshoidon väliin tarvitaan ikäihmisille sopivia asumisratkaisuja.

Koska suurin osa meistä suomalaisista haluaa asua kotona, jos se vain on mahdollista ja koska on myös yhteiskunnan etu, että kukaan ei joudu laitokseen yhtään liian aikaisin, Tapio ja Pauli alkoivat kehittää mallia, joka mahdollistaisi omaehtoisen kotona asumisen turvallisesti myös vanhana. Tältä pohjalta syntyi senioriystävällisen asumisen konsepti.

Senioriystävällisen asumisen konseptin mukaisissa taloissa kiinnitetään erityistä huomiota esteettömyyteen. Turvallisuutta asumiseen lisää jokaiseen senioriystävälliseen taloon nimetty kohdevastaava. Tuttu kohdevastaava on paikalla vähintään kerran viikossa, ja hänen puoleensa voi kääntyä asiassa kuin asiassa. Lisäksi senioriystävällisessä talossa vuokra sisältää ensimmäisiä ikäihmisten tarvitsemia palveluja.